GAZİANTEP / NİZİP - İslim Marufoğlu İlkokulu

Antep'ten Gaziantep'e E Twinning Projesi

Okulumuz 4-A Sınıf Öğretmeni İlknur Polat Antep'ten Gaziantep'e E twinning projesine başladı.

Projemiz 7-11 yaş aralığındaki öğrencileri kapsamaktadır. Proje ile Gaziantep'in Gazilik ünvanı alışının 100. Yılına farkındalık oluşturmak istiyoruz. Gerçekleştireceğimiz etkinliklerle öğrencilerimizde milli, manevi , tarihi , kültürel değerleri yaşatarak vatanseverlik, sevgi , saygı ,sorumluluk  gibi değerlerin de gelişmesine katkıda bulunmak ; Gaziantep'i daha iyi tanımak ve tanıtmak  istiyoruz. Projemiz Şubat ayında başlayıp, Mayıs ayında son bulacaktır.

Takip işlerini aşağıdaki ınstagram ve facebook adreslerinden takip edebilirsiniz.

ANTEP'TEN GAZİANTEP'E

KISA AÇIKLAMA

1.Gaziantep'in Gazilik ünvanı alışının 100. Yılına farkındalık oluşturmak

2.Gaziantep'in kurtuluş mücadelesine dikkat çekerek bu mücadeleye katkıda bulunan kahramanları tanımak

3. Öğrencilerde milli, manevi , tarihi ve kültürel değerleri yaşatmak ; milli duygu ve düşünceleri güçlendirmek

4.Öğrencilerde vatanseverlik , sevgi ,saygı, sorumluluk gibi değerlerin gelişmesine katkıda bulunmak

5.Öğrencilerin Gaziantep'i daha iyi tanımasını sağlamak

6.Öğrencilerin Türkçeyi bilinçli, doğru  ve özenli kullanmalarını sağlamak

7. Öğrencilerde bilgiyi araştırma ,keşfetme ,yorumlama ve zihinde yapılandırma becerilerini geliştirmek

8.Öğrencilerin iletişim kurma ve işbirlikçi çalışma becerilerini geliştirmek

9. Proje üyelerini güvenli internet kullanımı ve e-güvenlik gibi konularda bilinçlendirmek

10.Katılımcıların web2.0 araçlarını tanımasını ve kullanmasını sağlamak

ÇALIŞMA SÜRECİ

Ortak okullarımızla birlikte oluşturacağımız çalışma planına bağlı kalarak işbirliği içinde etkinliklerimizi gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Tüm proje  ortakları arasında görev dağılımı olacak şekilde   planlamamızı yapmak istiyoruz.

1.       Gaziantep'in Gazilik ünvanı alışının 100. Yılına farkındalık oluşması

2.       Gaziantep'in kurtuluş mücadelesi sürecinin ve bu sürece katkıda bulunanların kavranması bu vesile ile milli duygu ve düşüncelerin güçlenmesi

3.        Öğrencilerde vatanseverlik , sevgi ,saygı, sorumluluk gibi değerlerin gelişmesi

4.       Gaziantep'in daha iyi tanınması ve tanıtılması